Trattoria Montanari

Trattoria Montanari

Trattoria Montanari

Vår historia [la nostra storia] För 45 år sedan lämnade vår pappa Paolo Montanari sin hemstad Fano på den italienska östkusten.

Med sig hade han en passion för det italienska köket.

Han kom till Sverige och öppnade restaurang Capri på Nybrogatan som blev en jättesuccé.

Med arvet från vår pappa, de enkla men underbart goda rätter som vår nonna [farmor] bjöd på hemma i Fano, och vår kärlek till det italienska köket har vi – två syskon – öppnat Trattoria Montanari.

Det är en varm, välkomnande plats där familj, vänner, kärlek och genuin matlagning står i centrum.

http://www.montanari.se

Reviews and related sites

Trattoria Montanari - 25AH

We created their visual identity and communication concept.

The identity includes logotype, symbol, color scheme, menus and stationery.

Trattoria Montanari – Restaurant – Östermalm, Stockholm – Thatsup

Review analysis
food  

Show original » This was the third time I was at Montanari, tried both lunch and dinner, and go from there as satisfied every time.

Last Friday, we began with a burrata and roasted cherry tomatoes, then we ate a truffle paste (since truffle season just started) and a grilled tuna was rolled in pistachios.

It is also not robbed when the Bill comes:) This was the third time I was at Montanari, tried both lunch and dinner, and go from there as satisfied every time.

Last Friday, we began with a burrata and roasted cherry tomatoes, then we ate a truffle paste (since truffle season just started) and a grilled tuna was rolled in pistachios.

Everythin... Show full »

Trattoria Montanari – Restaurang – Östermalm, Stockholm – Thatsup

Review analysis
food  

Trattoria Montanari hämtar inspiration från den italienska kuststaden där ägarnas pappa, grundaren av Capris på Nybrogatan, växte upp.

Med kvarterskrogen för de vidare den italienska matkulturen och låter kocken, som själv kommer från Fano, laga det bästa från regionen, och resultatet har blivit ett riktigt dragplåster.

Här råder hög stämning på liten yta lagom till lunch och middag, då det blir lätt trångt och intimt.

Atmosfären går i avslappnat "taverna"-stuk och väggarna i lokalen pryds av privata fotografier som skvallrar om det personliga avtrycket och kärleken till hemregionen.

Piccolo Piccolo är en mindre del av restaurangen där inredningen skiljer sig från resten av lokalen, och för den som bokar bord är det bara att välja vilken del man vill sitta i. Gör som stammisarna och hitta din egen favoritavdelning.

Trattoria Montanari - BokaBord

Med arvet från vår pappa, de enkla men underbart goda rätter som vår nonna [farmor] bjöd på hemma i Fano, och vår kärlek till det italienska köket har vi – tre syskon – öppnat Trattoria Montanari.

Det är en varm, välkomnande plats där familj, vänner, kärlek och genuin matlagning står i centrum.

Trattoria Montanari - Inte helgjutet, men skön miljö uppväger - DN.SE

Review analysis
food  

Vi uppskattar stimmet och det vänliga bemötandet och konstaterar förväntansfullt att menyn är behagligt kortfattad: det brukar vara ett tecken på att köket vill lägga full omsorg på de rätter som bjuds.

Precis som hos de flesta andra svenska italienare är portionerna alltför omfattande för att det ska vara möjligt att äta sig igenom en komplett måltid med antipasto, primi, secondi och dolci.

Doften är ljuvligt förförisk, även om vi vid ett av våra besök upplever att pastan är i torraste laget och dessutom serveras på en kall tallrik vilket gör att hela anrättningen svalnar av onödigt snabbt.

Genomförandet är inte alltid helgjutet men heller aldrig undermåligt, och mycket uppvägs av en skön miljö och avslappnad omgivning som får oss att gärna återvända.

Tålamodet prövas dock lite väl mycket när samma sak händer med den önskade avecen.Veckans krogord.TrattoriaTrattorian är lite mindre formell och inte lika dyr som det som italienarna omnämner som ristorante.